T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Zeki Akgünseven Anaokulu

Elif GÜNEĞİ - Okul Müdürü

 

1959 yılında Yumurtalık Sugözü köyünde doğdu. İlk okulu kendi köyünde tamamladı. Ortaokulu Yaltır Kardeşler Ortaokulunda, liseyi Ceyhan Kız Meslek Lisesinde tamamladı.

 

Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Önlisans  programını bitirdikten sonra Konya Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi  Ev Ekonomisi ve Anaokulu Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

 

1977-1978 yıllarında Kadirli Pratik Kız Sanat Okulunda anaokulu öğretmeni olarak göreve başlayan GÜNEĞİ 1978 yılında İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesine öğretmen olarak tayin oldu. 1993 yılına kadar aynı okulda görevine devam etti.

 

1993- 1998 yılları arasında yurtdışı görevlendirmesi ile Almanya’nın  Münih şehrinde öğretmenlik yapan GÜNEĞİ AYNI YILLAR İÇERİSİNDE Münih Başkonsolusluğunda kısa bir dönem eğitim müşavirliği yerine vekalet etti.  Almanya’da çeşitli kuruluşlarda görev almıştır. (Kadın sığınma evleri, genç sığınma evleri)

 

1998 yılında Türkiye’ye dönerek Adana Seyhan Atatürk Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesinde öğretmen olarak görevine başlamıştır. 2000 yılına kadar görevine devam eden GÜNEĞİ 2000-2009 yılları arasında aynı okulda müdür yardımcılığı, koordinatör müdür yardımcılığı, teknik müdür yardımcılığı yapmış olup aynı zamanda Meslek Yüksek Okulunda çocuk gelişimi ve eğitimi branş derslerine okutman olarak girmiştir. 2009 yılında Gülpembe Anaokuluna, 2014 yılında Huzur Anaokuluna  okul müdürü olarak atandı. 2019 yılı Temmuz  ayında Şehit Zeki Akgünseven Anaokuluna müdür olarak atanmış olup iyi derecede Almanca bilmektedir.