T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Zeki Akgünseven Anaokulu

ŞEHİT ZEKİ AKGÜNSEVEN ANAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

ŞEHİT ZEKİ AKGÜNSEVEN ANAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI 

ŞEHİT ZEKİ AKGÜNSEVEN ANAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI 

AMAÇ Bu politikanın amacı, Şehit Zeki Akgünseven Anaokulu olarak Bilgisayar Sistemleri'nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir.

Okulumuz'un tüm üyelerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak.

Teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda okulumuz idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çalışanları için farkındalık yaratmak. 

Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışları online olarak modellemek ve teknolojiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak. 

Okuldaki tüm üyeler tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prosedürleri tanımlamak. 

Bu politikanın, yönetim organı, öğretmenler, öğrenciler, veliler, destek personeli, harici yükleniciler, ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına hizmet veren veya bunları yerine getiren diğer kişiler (toplu olarak bu politikada ´personel´ olarak anılacaktır) dahil olmak üzere tüm personel için geçerli olmasını sağlamak.

Sonuç olarak ana hedefimiz, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için bu güvenlik politikasının geçerli olmasıdır.

       E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ: o Okulumuzda ders anlatımı yapılan her alanda  güvenli internet erişim ağı vardır. Ders anlatımlarında eba eğitim ve eTwinning portallarından da yararlanılmaktadır. Güvenli internet erişim ağı, ağ güvenlik filtresiyle kullanılmaktadır. o Okulumuzun internet sitesi bulunmaktadır.

Rehberlik servisi tarafından sınıflara düzenli olarak, BİT bağımlılığı, BİT‟nin doğru ve güvenli kullanımı, Siber Zorbalık gibi konularda seminerler tertiplenmektedir. 

Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit panolar bulunmaktadır. 

Okulumuzda bilgisayarda , güvenli erişim ağı ve eba eğitim ve eTwinning portallarının kullanımının yoğun olması nedeniyle zümre öğretmenleri tarafından her zümrede BİT‟nin doğru ve güvenli kullanımı, yapılan alıntıların derslere ve ödevlere aktarımı(kaynak kullanımı) ile ilgili kararlar alınmakta ve öğrenciler bu yönde bilgilendirilmektedir.

Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır/alacaktır. 

Okulumuzda "Daha Güvenli İnternet Günü" kutlanmaktadır.

Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, guvenliweb.org.tr. sitesi ve buradan alıntılanan öğrenci ve velilere yönelik videolar ve afişler yer alan linkler yer almaktadır. 

Okul paydaşlarımız istedikleri zaman konu ile ilgili bilgi alabilmekteler.

Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde guvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri dağıtılmaktadır.

internet etiği ve güvenli internet kullanımı konuları öğrencilerimize aktarılmaktadır.

Okulumuzda izinsiz fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır.

Okulumuzun öğrencilerinin yüzleri okula ait hiçbir sosyal medya sitesinde ve eTwinning portalı dahilindeki proje resimlerinde açık bir şekilde gösterilmeyecektir. 

Öğrencilerimizin ve velilerimizin okulumuza kayıt olurken sağladıkları kişisel bilgileri idare sorumluluğunda ve tarafından korunmaktadır.

Velilerimizin iletişim bilgileri kendi bilgi ve istekleri haricinde asla 3. Şahıslarla paylaşılamaz

OKUL/WEB SİTESİNİN YÖNETİLMESİ

Web sitesinde iletişim bilgileri okul adresi, e-posta ve telefon numarası olacaktır.

Personel veya öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır. 

Okul Müdürü yayınlanan çevrimiçi içerik için genel yayın sorumluluğunu alacak ve bilgilerin doğru ve uygun olmasını sağlayacaktır.

Web sitesi, erişilebilirlik fikri mülkiyet haklarına saygı, gizlilik politikaları ve telif hakkı da dahil olmak üzere okulun yayın yönergelerine uyacaktır.

Spam maillerden korunmak için e-posta adresleri çevrimiçi olarak dikkatli bir şekilde yayınlanacaktır. 

Öğrenci çalışmaları ebeveynlerinin izniyle yayınlanacaktır.

Okul web sitesinin yönetici hesabı, uygun bir şekilde güçlü şifreyle şifrelenerek korunacaktır. 

Okul, çevrimiçi güvenlik dahil olmak üzere, toplumun üyeleri için okul web sitesinde korunma hakkında bilgi gönderecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.01.2023 - Güncelleme: 25.01.2023 22:01 - Görüntülenme: 151
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
ADANA,